Let op: Buitenmuur isoleren? Dan ontvang je dit jaar € 30 premie per m² i.p.v. € 15. Een groot voordeel t.o.v. vorig jaar! 

Ik ben die oude stenen buitenmuur beu... Maar kies ik voor crepi, spuitkurk of steenstrips?

Wil je je oude buitenmuur isoleren? Maar tegelijk ook beschermen tegen vocht én daarbij ook een nieuwe uitstraling geven? Dan is je buitenmuur isoleren en bekleden de ideale oplossing. Nu krijg je maar liefst € 30 premie per vierkante meter.

Uit welke nieuwe gevelbekledingen kan je kiezen? Wat zijn de verschillen en hoeveel kost het? Je ontdekt het op deze pagina.

Navigeer snel naar één van volgende gevelbekledingen

1. Crepi ( gevelbepleistering)

1.1. Wat is het?

Crepi (of gevelbepleistering) kent 2 soorten: siliconen crepi op basis van kalk, toeslagstoffen en kunsthars en minerale crepi op basis van natuurlijke materialen (zand, kalk en cement). Tegenwoordig wordt vooral de siliconenpleister gebruikt omdat dit type snel aangebracht kan worden en flexibele eigenschappen heeft. Crepi zorgt voor een mooie en egale afwerking van je gevel. Hierdoor is hij beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Bovendien kan je gevelbepleistering perfect gebruiken als afwerkingslaag bij buitenisolatie.

1.2. Voordelen

 • Combineerbaar met isolatie: Gevelisolatie en crepi zijn geboren voor elkaar. Crepi is eigenlijk de afwerkingslaag van buitengevelisolatie, maakt de gevel egaal en vormt een extra bescherming tegen vocht. Hierbij krijg je ook al een premie van 30 euro per vierkante meter. 

 • Veel kleurmogelijkheden: Crepi wordt in de kern gekleurd waardoor je kan kiezen  uit meer dan 800 kleuren. Indien voor je een lichte kleur kiest, besteed dan ook voldoende aandacht aan alle uitvoeringsdetails van de woning zoals de dakoversteek en de raamdorpels.

 • Scheur- en barstwerend: Siliconen pleister heeft zodanig flexibele eigenschappen waardoor scheurvorming  quasi uitgesloten wordt.

 • Veel toepassingsmogelijkheden: Crepi  kan je aanbrengen op verschillende materialen zoals hout, beton, metaal, kunststof, vezelcement, steen, pleisterwerk en geverfde oppervlakken. En dit zowel binnen als buiten de woning. 

1.3. Waarom crepi?

Een van de populairste manieren om je buitenmuur mee af te werken is crepi, ook wel beter bekend als pleisterwerk. Crepi is uitermate geschikt om te combineren met isolatiemateriaal. Na het isoleren en afwerken ziet je gevel er als nieuw uit. Ook is je gevel beter beschermd tegen weersinvloeden en is het voegwerk niet langer kwetsbaar voor schade en doorslaand vocht. Een fijne bijkomstigheid is dat crepi in iedere denkbare kleur kan worden aangebracht. 

Wil je graag meer informatie bekomen over hoe crepi van dienst kan zijn bij jouw woning? Contacteer ons dan even en wij zorgen voor gratis en vrijblijvende informatie op maat! Daarnaast kan je ook een gratis offerte bekomen.

1.4. Crepi kleuren

Witte crepi is bij uitstek de populairste keuze als muurbekleding, maar ook met zwart of donkere crepi straalt je huis klasse uit. Gewaagder, en met een stoere, strakke uitstraling. Zwarte crepi blijft bovendien langer mooi dan lichtere kleuren.

Heb je een bepaalde kleur in gedachten en wil je weten in hoeverre dit aan te raden is voor jouw woning? De locatie van een woning kan erg meespelen in de uiteindelijke keuze. Een witte crepi gevel is bijvoorbeeld niet aan te raden voor een woning in een bosrijke omgeving. Mos en algen zullen zich hier sneller aan hechten, waardoor je met verkleuring te kampen krijgt. Een woning die vaak in de zon staat heeft weinig baat bij een crepi van donkere kleuren. Door advies te vragen bij een specialist op dit gebied maak je de juiste keuze.

Door advies te vragen bij een specialist over crepi maak je de juiste keuze.

2. Spuitkurk

2.1. Wat is het?

Spuitkurk (gespoten kurk) bestaat uit een mengsel van kurkkorrels, acrylaatharsen, vegetale oliën en pigmenten en is waarschijnlijk de meest moderne vorm van gevelbekleding in het rijtje. De mooie en decoratieve look maakt het ideaal om gevels te bekleden, renoveren en extra te isoleren. Bovendien maakt spuitkurk de gevel waterafstotend en is het mogelijk in verschillende kleuren en afwerkingen.

2.2. Voordelen

 • (Extra) isolerende werking: Gespoten kurk heeft een hoge warmteopslagcapaciteit, wat resulteert in minder energieverlies van binnen naar buiten.

 • Waterwerend en dampopen: M.a.w. je buitenmuur neemt geen water op maar blijft wel ademen. Zo worden vochtproblemen vermeden. 

 • Verschillende uitvoeringen: Fijn (0,1mm – 0,4mm), standaard (0,4mm – 0,9mm) en grof. Voor het afwerken van de gevel is een grove korrelstructuur het populairst. 

 • Verschillende kleuren: welke kleur je ook wenst is mogelijk. 

 • Duurzame gevelafwerking: Spuitkurk is een duurzaam materiaal met een lange levensduur. Het is kras- en slijtvast en bovendien UV-bestendig.

 •  Scheur- en barstwerend: Spuitkurk is 34 % elastisch en rekbaar. Scheurvorming is dus quasi uitgesloten. 

 • Veel toepassingsmogelijkheden: Spuitkurk kan je aanbrengen op verschillende materialen zoals hout, beton, metaal, kunststof, vezelcement, steen, pleisterwerk en geverfde oppervlakken. En dit zowel binnen al buiten de woning.

2.3. Waarom spuitkurk?

De meest gekozen afwerking voor je buitenmuur is nog altijd spuitkurk. Net zoals crepi kan het in heel veel kleuren worden aangebracht. Daarnaast heeft spuitkurk het grote voordeel dat het ook een thermisch isolerende werking heeft, al zal dit niet volstaan om te dienen als volwaardige isolatie van je woning! De akoestische isolatie krijg je er ook nog eens bij als je spuitkurk plaatst. Spuitkurk zal vaak iets goedkoper uitvallen dan crepi. 

Wil je graag meer informatie bekomen hoe spuitkurk van dienst kan zijn bij jouw woning? Contacteer ons dan even en wij zorgen voor gratis en vrijblijvende informatie op maat! Daarnaast kan je ook een gratis offerte bekomen.

1.4. Spuitkurk kleuren

Witte spuitkurk is net als witte crepi ook het populairst als muurbekleding, maar ook hier straal je met donkere kleuren klasse uit. Gewaagder, maar met een stoere, strakke uitstraling. Zwarte of een donkere spuitkurk blijft bovendien ook langer mooi dan lichtere kleuren.

Heb je een bepaalde kleur in gedachten en wil je weten in hoeverre dit aan te raden is voor jouw woning? De locatie van een woning kan ook erg meespelen in de uiteindelijke keuze. Een witte spuitkurk gevel is bijvoorbeeld niet aan te raden voor een woning in een bosrijke omgeving. Mos en algen zullen zich hier dan sneller aan hechten. Een woning die vaak in de zon staat heeft weinig baat bij een crepi van donkere kleuren. Door advies te vragen bij een specialist op dit gebied maak je de juiste keuze.

Door advies te vragen over spuitkurk bij een specialist maak je de juiste keuze.

3. Steenstrips

3.1. Wat is het?

Een steenstrip is een ongeveer 2 cm dikke schijf van een baksteen en heeft daarom dezelfde kwalitatieve eigenschappen. In tegenstelling tot bakstenen metsel je steenstrips niet zoals een klassieke muur maar lijm je ze met een flexibele en vorstbestendige cementlijm tegen een isolatieplaat of muur.

3.2. Voordelen

 • Ruimtewinst: Dankzij deze beperkte dikte zijn steenstrips ideaal voor een gevelrenovatie met een minimum aan ruimteverlies.
 
 • Snelle plaatsing: Steenstrips zijn gemakkelijk te hanteren en op maat te zagen, waardoor de gevelwerken snel kunnen opschieten.
 
 • Authentiek karakter van bakstenen: Eén van de voordelen van een gevelrenovatie met steenstrips is dat je het authentieke karakter van een bakstenen woning blijft behouden. Steenstrips worden namelijk meestal gemaakt van echte bakstenen die worden verzaagd. Hierdoor kun je het verschil niet zien tussen een bakstenen gevel en een gevel die is afgewerkt met steenstrips. Ook niet op de hoeken, want de steenstrips die op de hoeken worden geplaatst, zijn op een speciale manier uitgezaagd. Je krijgt hierdoor het optisch effect van een volwaardige bakstenen muur.
 
 • Combinatie met isolatiepanelen: Steenstrips voor buiten kan je plaatsen op isolatiepanelen. Als je dan toch bezig bent met een renovatie, kan je dus meteen ook investeren in gevelisolatie. Door steenstrips op isolatie aan te brengen verbeter je dus je wooncomfort én het uitzicht van de woning. Nu krijg je maar liefst € 30 premie per vierkante meter voor deze werken.
 
 • Grote keuze aan formaten en materialen: Steenstrips zijn er in allerlei texturen en vormen. Ze worden meestal van baksteen gemaakt, maar ook beton, natuursteen, gips en kunststof behoren tot de mogelijkheden. Zelfs siersteen is mogelijk. 
Steenstrips_1
Steenstrips_2
Steenstrips_3

3.3. Waarom steenstrips?

Wil je liever gaan voor een authentiek of meer landelijk karakter van je woning, dan zijn steenstrips een betere keuze dan crepi of spuitkurk. Nochtans valt het goed te combineren met spuitkurk of crepi en geeft het die extra toets! 

Wil je graag meer informatie bekomen hoe steenstrips van dienst kunnen zijn bij jouw woning? Contacteer ons dan even en wij zorgen voor gratis en vrijblijvende informatie op maat! Daarnaast kan je ook een gratis offerte bekomen.

Door advies te vragen bij een specialist over steenstrips maak je de juiste keuze

Woning isoleren en ook je gevel bekleden?

Vraag advies aan één van onze experten over buitenmuurisolatie + gevelbekleding en ontvang een gratis offerte

Dit kan je via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend doen.

Gevel renoveren?

Spuitkurk

Steenstrips

Houseprotec 2021 © Deze campagne kwam tot stand dankzij Houseprotec. Specialist in het in contact brengen van partculieren met professionelen.

Scroll Up