Ontdek de weldaden van een infraroodcabine!

De infraroodcabine, ook gekend als infraroodsauna, heeft de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen en daar zijn diverse redenen voor. Niet alleen zijn ze goedkoper dan de traditionele sauna, ze blijken ook veel gunstiger voor de gezondheid en zijn makkelijker te integreren dankzij compacte modellen. Een infraroodsauna in de badkamer of slaapkamer is dus perfect mogelijk. Ontdek op deze pagina alles wat je moet weten over infraroodsauna’s.

Wat is het verschil met een traditonele sauna ?

1. Verschil in temperatuur

Bij een traditionele sauna moet je altijd wachten tot de sauna op temperatuur is, welke meestal boven de 75 graden (75 tot 100) bedraagt. Een IR sauna heeft een veel lagere temperatuur en werkt al vanaf 30 graden, waardoor dit minder benauwd zal aanvoelen voor de gebruiker.

2. Verschil in stroomverbruik

Een IR sauna kan je aansluiten op een normaal stopcontact van 230 Volt. Het vermogen ligt meestal tussen de 1500 Watt en 2500 Watt. Dit is vergelijkbaar met het verbruik van een stofzuiger. 
Een traditionele sauna daarentegen heeft 380 volt krachtstroom nodig, waardoor er meestal elektrische aanpassingen moeten gedaan worden om dit mogelijk te maken. Wij hebben het uitgerekend hoeveel het je kost.

3. Verschil in sessies

Een traditionele sauna kent verschillende sessies, meestal elk van een 15-tal minuten. Tussen de sessies is het de bedoeling om te koelen, dit kan bijvoorbeeld via een koud voetbad of een koude douche. 
Een IR sauna sessie duurt maximaal een 30-tal minuten. Dit is sneller en gemakkelijker in gebruik en neemt  niet meer tijd in beslag, een beetje zoals het nemen van een warm bad.

3. Verschil in werking

Het voordeel van een infraroodsauna is dat er verschillende stralers (met verschillende dieptewerkingen) kunnen worden toegepast in de cabine. Bij een gewone sauna heb je alleen de warmte van de omgevingstemperatuur en niet de dieptewerking op de spieren. Bij medische klachten werkt een infraroodsauna véél beter, denk aan een zere rug, arthritis, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn, …

Welke modellen zijn er allemaal?

Infraroodsauna’s zijn er zowel voor één persoon, twee personen en op maat maakbaar. Heb je weinig plaats, dan zijn er nu ook infraroodsauna’s beschikbaar die uitschuifbaar zijn. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je thuis beschikbaar hebt. 

Heb je een slechte rug? Dan kan een liggend model misschien wel iets voor jou zijn. Dan lig je er ook direct ontspannen bij! 

Hoe dan ook, voor het aankopen is het verstandig om je te laten adviseren. Niet alleen weet je dan welke infraroodsauna het best bij je past, je ontdekt ook de nieuwe mogelijkheden van alle modellen! 

WIST JE DAT: Een infraroodsauna kost slechts 30 cent per gebruik.

Hoeveel energie een infraroodcabine per jaar verbruikt, hangt af van het type straler en het aantal stralers dat gemonteerd is. 

Als we een gemiddeld model nemen met acht stralers, dan verbruiken deze in totaal 2400 Watt. Bij een prijs van € 0,23 per kWh, betaal je voor een sessie van een half uur ongeveer 28 cent (2,4×0,23)/2 = € 0,28. Een sessie in een infraroodcabine staat dus gelijk aan het dagelijks stofzuigen van je woning. 

Wanneer je de infraroodcabine twee keer per week zou gebruiken, dan ben je op jaarbasis dus nog geen € 30 kwijt aan energiekosten. Een traditionele sauna daarentegen loopt al op in de honderden euro’s! 

Infraroodstralen zijn goed voor mensen met medische klachten

Het voordeel van een infraroodsauna is dat er verschillende stralers (met verschillende dieptewerkingen) kunnen worden toegepast in de cabine. Bij een gewone sauna heb je alleen de warmte van de omgevingstemperatuur en niet de dieptewerking op de spieren.

Daarnaast wordt de bloedsomloop gestimuleerd en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Door het transpireren wordt de huid ook gereinigd. Een infraroodcabine is ideaal voor mensen met rugklachten, ouderen die last hebben van spierpijnen, en sporters. Zeer veel mensen zeggen baat te hebben bij de infraroodsauna en geven aan dat ze minder last hebben van allerlei spier- en gewrichtspijnen.

Test eens een infraroodsauna uit bij jouw thuis

Ben je van plan om een infraroodsauna aan te schaffen maar wil je deze eerst eens testen? Dan komen wij vrijblijvend langs met onze infraroodsaunamobiel met ingebouwde infraroodsauna, volledig coronaproof en gedesinfecteerd! 

Wij voorzien jou van alle informatie en beantwoorden jouw vragen en je ontvangt een vrijblijvende offerte met €750 korting.

Wil je meer informatie, een test in onze infraroodcabine en een offerte ontvangen (met €750 korting) ?

Dan kan je via onderstaand formulier ons gratis en vrijblijvend contacteren.

5 redenen waarom infrarood

Waarom X-trend?

UNIEK OP DE MARKT: uitschuifbare infraroodsauna's!

Het genot van Infrarood

Ben je op zoek naar een infraroodsauna? Wat is vanuit medisch standpunt meest aangewezen? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Op deze pagina proberen wij je alvast enkele dingen uit te leggen. Voor meer informatie of concrete interesse kan je contact opnemen met ons waarbij wij je graag vrijblijvend en gratis helpen.

Houseprotec 2021 © Deze campagne kwam tot stand dankzij Houseprotec in samenwerking met X-trend.be

Scroll Up