Goedkoper opladen met JE EIGEN laadpaal

Ontdek onze uiterst duurzame WALLBOX LAADPAAL

Een laadpaal kopen en thuis installeren is een investering, maar de voordelen zullen op de lange termijn opwegen tegen de initiële kosten. Elektrisch rijden is namelijk sowieso al goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Door thuis je auto op te laden kun je de kosten nog verder naar beneden brengen. Maak je gebruik van zelf opgewekte energie door bijvoorbeeld zonnepanelen, dan wordt de auto zelfs gratis opgeladen. Ontdek op deze pagina waarom je de Wallbox moet aanschaffen.

Voordelen van een laadpaal thuis?

1. Laad je elektrische auto ook 's nachts op!

’s Nachts laden is erg efficiënt. Voor veel eigenaren van auto’s geldt namelijk dat hun auto slechts op twee momenten lange tijd stilstaat. Dat is ’s nachts voor hun huis en overdag op de parkeerplaats van hun werk. Door zelf over een laadpaal te beschikken is jouw auto elke ochtend volledig opgeladen.

2. Nooit meer in de rij bij een laadstation

Een elektrische auto opladen kost meer tijd dan brandstof tanken. Het resultaat is dat je regelmatig in de rij staat. Met een laadpaal thuis is dat niet het geval. 

3. Goedkoper opladen met je eigen laadpaal

Je zal minder betalen bij een eigen laadpaal dan bij een publiek laadstation. Elektrisch rijden is bovendien goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Maak je gebruik van zelf opgewekte energie door bijvoorbeeld zonnepanelen, dan wordt de auto zelfs gratis opgeladen.

4. Je kunt je auto gebruiken om energie op te slaan

Zonne-energie is ontzettend duurzaam. Jammer genoeg is het niet 24 uur per dag beschikbaar. Hierdoor profiteren heel veel huishoudens niet optimaal van hun zonnepanelen. Met een elektrische auto en je eigen laadpaal kan dat wel. Je zet de accu van de auto in om energie op te slaan.

5. Laadpaal + zonnepanelen = gratis stroom

Je eigen groene bron van energie is de beste oplossing. Dat realiseer je door zonnepanelen op je dak te plaatsen. Hiermee laad jij je auto gratis op met duurzame, groene stroom.

Wat een laadpaal thuis helemaal aantrekkelijk maakt, is de kostprijs van het opladen: je eigen stroom is immers een pak goedkoper dan van een openbare laadpaal. Heb je ook nog eens zonnepanelen op je dak? Dan laadt de energie van de zon je wagen zelfs kosteloos op.

Thuis opladen via het stopcontact of laadpaal installeren?

Vaak kan je je elektrische wagen via een gewoon stopcontact opladen, maar dit is afhankelijk van je type wagen en batterij.

Huishoudelijke stopcontacten zijn echter niet ontworpen om zo regelmatig en langdurig hoge stroom te leveren. Het is dus belangrijk om de laadstroom te beperken. Laad je wagen zo vaak mogelijk op bij een specifiek oplaadpunt. Helaas is zo’n oplaadpunt niet altijd dichtbij… 

Thuis opladen via het stopcontact duurt bovendien erg lang, een volledige oplaadbeurt neemt zo’n 10 uren in beslag (afhankelijk van het type wagen). Met een laadpaal (thuis of openbaar) bedraagt de laadtijd vier tot zes uur. De oplaadsnelheid is een aanzienlijk voordeel en een van de doorslaggevende redenen waarom men een laadpaal laat installeren thuis.

Ontdek onze uiterst duurzame WALLBOX LAADPAAL Vraag meer informatie en prijzen aan via onderstaand formulier

Wallbox i.s.w.m. HouseProtec 2021 © All rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden/ Privacy

Scroll Up