Thuisbatterij? Krijg tot
€ 2.550 PREMIE

hoe haal je het maximum uit je zonnepanelen?

Met een thuisbatterij kan je de energie die je zelf produceert opslaan en gebruiken op een later moment. De batterij zorgt ervoor dat de overtollige opgewekte energie wordt opgeslagen voor een later tijdstip, wanneer er een tekort aan energie is. Op de goedkope daluren zal er automatisch energie worden opgeladen om deze tijdens de dure piekuren in te schakelen. 

Wil je minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet? Wil je de zonne-energie van je panelen efficiënter inzetten? Combineer dan zonnepanelen met een thuisbatterij!

Voordelen van een THUISbatterij?

1. Ze maakt je onafhankelijker van het netwerk

Heb je zonnepanelen (of wil je er installeren) en wil je je afhankelijkheid verminderen van het netwerk en meer van je zelf geproduceerde energie te verbruiken, dan kan je een thuisbatterij installeren. Daardoor kan je namelijk tussen 50 en 80% van je eigen elektriciteitsproductie verbruiken (in plaats van 30% met alleen zonnepanelen). Je exacte zelfverbruik hangt uiteraard af van je verbruiksprofiel, de grootte van je zonnepaneleninstallatie en de capaciteit van je batterij.

2. Ze helpt je besparen op je elektriciteitsfactuur

Hoe meer je van je eigen elektriciteitsproductie verbruikt, hoe lager je energiefactuur.

3. Ze biedt zekerheid bij storingen of black-outs

Een thuisbatterij kan ook beschouwd worden als een noodoplossing. Dankzij de opgeslagen elektriciteit kunnen je apparaten en verlichting bij een storing van het netwerk blijven werken. De duur hangt uiteraard af van de capaciteit van je batterij, de laadstatus op het moment van de storing en de apparaten die van elektriciteit moeten voorzien worden

De batterijen die momenteel worden vervaardigd, werken gegarandeerd minstens 10 jaar. En dat zelfs bij intensief gebruik, dus door elke nacht 90% van de opgeslagen energie te nemen en ze overdag weer voor 100% op te laden.

Thuisbatterij? Denk aan de premies!

1. Thuisbatterij: premie tot € 2.550

Thuisbatterijen vermijden dat het distributienet tijdens de piekuren overbelast zou raken. Daarom kent de Vlaamse regering deze hoge premie toe om de kostprijs van een thuisbatterij aanzienlijk te verlichten. 

Bedrag? Deze premie voor een thuisbatterij bedraagt 250 € per kWh en kan per aansluitingspunt tot € 2.550 bedragen.

2. Zonnepanelen: premie tot € 1.500

Nog geen zonnepanelen? Geen paniek, de Vlaamse overheid geeft een premie tot € 1.500 voor een zonnepaneelinstallatie bij een renovatieproject. En deze premie kan geen enkele rechtbank vernietigen!

Bedrag? De premie voor zonnepanelen bedraagt 300 euro per geïnstalleerde kilowattpiek  voor de eerste 4 kilowattpiek en heeft een maximum van € 1.500.

Informatie en prijzen op maat ontvangen over een thuisbatterij kan via onderstaand formulier

HouseProtec 2021 © All rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden/ Privacy

Scroll Up