Een beter energielabel dankzij spouwmuurisolatie en extra veel overheidssteun!

Isolatie is de snelste manier om de energiezuinigheid te verbeteren. Met isolatie gaat je energielabel direct een stap omhoog. Bovendien bespaar je tot 30% op de stookkosten. Voor de spouwmuur is dat 25%. Deze maatregelen heb je snel terugverdiend. Spouwmuurisolatie al binnen 3 tot 5 jaar. Het is goedkoper dan algemeen gedacht. Een hoekhuis is al geïsoleerd voor ongeveer € 1.200.

Naast een beter energielabel en de besparing, geniet je van een beter wooncomfort.

1. Premie spouwmuurisolatie Fluvius (€ 5 tot 7,5 per m²)

Iedereen die zijn spouwmuren laat isoleren zoals van je  appartement of woningen, kan hiervoor een premie van netbeheerder Fluvius krijgen.

Voor werken met een eindfactuur in 2021 bedraagt de spouwmuurisolatie premie € 5 per m² geïsoleerde oppervlakte. Voor huishoudelijke eindafnemers die op het elektriciteitsdistributienet zijn aangesloten met toepassing van uitsluitend nachttarief is er een verhoogde premie van € 7,5 per m². Voor beschermende afnemers bedraagt de premie zelf € 9 per m².

Voor wie is de premie?

Enkel gezinnen die vanaf januari 2021 een kleinere installatie zullen plaatsen op hun bestaande woning, met een bouwaanvraag van voor 2014, zullen beroep kunnen doen op de nieuwe premie. Onder kleinere installaties vallen zonnepaneleninstallaties met een maximaal vermogen van 6kW. De premie is per woning of wooneenheid en is begrensd tot 40% van de investeringskosten vermeld op de facturen met een maximum van 1500 euro. 

Prijs zonnepanelen versus terugverdientijd?

Wanneer je prijzen vergelijkt, staar je dan niet blind op de aankoopprijs. De terugverdientijd is eigenlijk belangrijker dan de aankoopprijs.

Koop je een gemiddelde zonnepaneleninstallatie aan van 3500 Kwh ( dit komt overeen met 4 personen in het huishouden) dan moet je uitgaan van een aankoopprijs van €6000 euro. Ook niet onbelangrijk, na 10 à 15 jaar moet je je omvormer vervangen voor een beter rendement. Dit komt uit op ongeveer 1200 euro. Hierdoor zit je op een totale investeringskost van 7200. Dan rest de vraag: Hoe snel heb ik nu die €7200 terugverdiend? 

Voor het vooropgestelde verbruik van 3500 kWh, zou je op basis van huidige energieprijzen een elektriciteitsfactuur van +/- €1183 euro op jaarbasis moeten betalen. 

M.a.w je zou denken dat dit dus je jaarlijkse winst is met een installatie van 3500 Kwh. Houd er alleen rekening mee dat je jaarlijks een prosumententarief van ruwweg €416 betaalt voor deze installatie. (als eigenaar van zonnepanelen ben je immers consument én producent). 

Je bespaart met andere woorden €767 per jaar uit (= €1183 – €416). De initiële investeringskost van €7200 is daardoor op minder dan 10 jaar terugverdiend (=€7200/€767).

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, reken dan op een gemiddelde terugverdientijd tussen de 8 en 12 jaar. Zonnepanelen gaan echter minimum 20 à 25 jaar mee. Nadat je quitte bent, maak je dus nog vele jaren pure winst. Laten we even uitgaan van het ergste geval namenlijk: een max. terugverdientijd van 12 jaar en zonnepanelen die maar 20 jaar meegaan, dan spaar je eigenlijk 8 jaar lang €767 uit of €6136 uit aan elektriciteit. In realiteit is dit dus nog méér en rekenen we op een uitbesparing van ongeveer € 8500. 

Om de juiste keuze te maken laat je je best adviseren door ervaren adviseurs en installateurs. Bij Belgian Solar kan je terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Welke modellen zijn er allemaal?

Infraroodsauna’s zijn er zowel voor één persoon, twee personen en op maat maakbaar. Heb je weinig plaats, dan zijn er nu ook infraroodsauna’s beschikbaar die uitschuifbaar zijn. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je thuis beschikbaar hebt. 

Heb je een slechte rug? Dan kan een liggend model misschien wel iets voor jou zijn. Dan lig je er ook direct ontspannen bij! 

Hoe dan ook, voor het aankopen is het verstandig om je te laten adviseren. Niet alleen weet je dan welke infraroodsauna het best bij je past, je ontdekt ook de nieuwe mogelijkheden van alle modellen! 

WIST JE DAT: Een infraroodsauna kost slechts 30 cent per gebruik.

Hoeveel energie een infraroodcabine per jaar verbruikt, hangt af van het type straler en het aantal stralers dat gemonteerd is. 

Als we een gemiddeld model nemen met acht stralers, dan verbruiken deze in totaal 2400 Watt. Bij een prijs van € 0,23 per kWh, betaal je voor een sessie van een half uur ongeveer 28 cent (2,4×0,23)/2 = € 0,28. Een sessie in een infraroodcabine staat dus gelijk aan het dagelijks stofzuigen van je woning. 

Wanneer je de infraroodcabine twee keer per week zou gebruiken, dan ben je op jaarbasis dus nog geen € 30 kwijt aan energiekosten. Een traditionele sauna daarentegen loopt al op in de honderden euro’s! 

Infraroodstralen zijn goed voor mensen met medische klachten

Het voordeel van een infraroodsauna is dat er verschillende stralers (met verschillende dieptewerkingen) kunnen worden toegepast in de cabine. Bij een gewone sauna heb je alleen de warmte van de omgevingstemperatuur en niet de dieptewerking op de spieren.

Daarnaast wordt de bloedsomloop gestimuleerd en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Door het transpireren wordt de huid ook gereinigd. Een infraroodcabine is ideaal voor mensen met rugklachten, ouderen die last hebben van spierpijnen, en sporters. Zeer veel mensen zeggen baat te hebben bij de infraroodsauna en geven aan dat ze minder last hebben van allerlei spier- en gewrichtspijnen.

Test eens een infraroodsauna uit bij jouw thuis

Ja, je leest het goed. Wij komen vrijblijvend langs met onze infraroodsaunamobiel met ingebouwde infraroodsauna en jij kan het gratis uittesten , volledig coronaproof en gedesinfecteerd! 

Tevens voorzien wij jou van alle informatie en beantwoorden we jouw vragen.

Wil je meer informatie, een test in onze infraroodcabine of een offerte ontvangen?

Dan kan je via onderstaand formulier ons gratis en vrijblijvend contacteren.

5 redenen waarom infrarood

Waarom X-trend?

UNIEK OP DE MARKT: uitschuifbare infraroodsauna's!

Het genot van Infrarood

Ben je op zoek naar een infraroodsauna? Wat is vanuit medisch standpunt meest aangewezen? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Op deze pagina proberen wij je alvast enkele dingen uit te leggen. Voor meer informatie of concrete interesse kan je contact opnemen met ons waarbij wij je graag vrijblijvend en gratis helpen.

Houseprotec 2021 © Deze campagne kwam tot stand dankzij Houseprotec in samenwerking met X-trend.be

Scroll Up